Uskoro novi proizvodni program

Bez autora
Feb 24 2011

Ninko Tešić, generalni direktor „Impol Seval“ u Sevojnu i Luiđi Bagnasco, predsednik italijanske kompanije „Globus Srl Torino“ potpisali su ugovor kojim je predviđeno da ta kompanija isporuči sevojničkoj fabrici opremu za liniju za bojenje i liniju za ravnanje, u vrednosti od 10,8 miliona evra. Time je u sevojničkoj valjaonici aluminijuma, jednoj od najvećih domaćih izvoznika, označen i početak drugog investicionog ciklusa, vrednog 27 miliona evra. Inače, tokom prvog investicionog ciklusa u modernizaciju fabričke opreme uloženo je 43 miliona evra. Prvi kontingent obojenih traka će biti proizveden krajem jula 2012. godine. Pored tog ugovora, potpisan je ugovor o izradi čelične konstrukcije, kada, instalacija i druge prateće opreme za realizaciju ovog projekta sa „Impol Seval Tehnikom“ ukupne vrednosti 1,5 miliona evra.

Uskoro novi proizvodni programNinko Tešić, generalni direktor „Impol Seval“ u Sevojnu i Luiđi Bagnasco, predsednik italijanske kompanije „Globus Srl Torino“ potpisali su, pre neki dan, ugovor kojim je predviđeno da ta kompanija isporuči sevojničkoj fabrici opremu za liniju za bojenje i liniju za ravnanje, u vrednosti od 10,8 miliona evra.

Time je u sevojničkoj valjaonici aluminijuma, jednoj od najvećih domaćih izvoznika, označen i početak drugog investicionog ciklusa, vrednog 27 miliona evra. Inače, tokom prvog investicionog ciklusa u modernizaciju fabričke opreme uloženo je 43 miliona evra.

Tešić je najavio da će prvi kontingent obojenih traka biti proizveden krajem jula 2012. godine.

- Pored tog ugovora, potpisan je ugovor o izradi čelične konstrukcije, kada, instalacija i druge prateće opreme za realizaciju ovog projekta sa „Impol Seval Tehnikom“ ukupne vrednosti 1,5 miliona evra. Za građevinske radove, infrastrukturne priključke, montažu opreme i ostale prateće opreme neophodno je uložiti još oko dva miliona evra, tako da se očekuje da će ukupna vrednost tog projekta biti oko 14,5 miliona evra - naveo je Tešić, istakavši da će taj projekat biti realizovan u skladu sa evropskim standardima u oblastima zaštite životne sredine, energetske efikasnosti, bezbednosti i zdravlja radnika.

- Realizacijom tog projekta „Impol Seval“ moći će da ponudi svetskom tržištu bojene proizvode od aluminijuma visokog kvaliteta, što će istovremeno biti osnova za dalja ulaganja u finalizaciju proizvoda. Takođe, „Impol Seval“ će povećati kapacitete hladno-valjanih proizvoda i poboljšati strukturu proizvoda ka proizvodima sa većom vrednošću - kaže Tešić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik